Atlantic F119D elektromos konvektor – 15% megtakarítás

Atlantic F119D elektromos konvektor, HD 2in1 panel,  fűtőpanel jellegű konvektor

Az Atlantic F119D elektromos konvektor (fűtőpanel) az F129D fűtőpanel normál, elektronikus, tekerőtárcsás termosztáttal ellátott, de nem programozható változata. Ugyanabban a testben, ugyanazzal a fűtőbetéttel működik mindkettő!Atlantic F119D fix lábbal

Az Atlantic HD paneles szériák közti különbségek – egy testben 3 változat

F19D konvektor – HD fűtőtest mechanikus termosztáttal (mobil)

F119D elektromos konvektor – HD fűtőtest tekerős, elektronikus termosztáttal (mobil)

F129D konvektor – HD fűtőtest elektronikus, programozható, LCD kijelzős termosztát (falikonzolos kivitel)


Korszerű fűtőbetét, elektronikus termosztát, kiváló ár/érték arány jellemzi az új Atlantic F119D  Design elektromos fűtőpanelt.

Az Atlantic F119 Design fűtőpanelben pontos elektronikus termosztát, homogén hőeloszlást biztosító HD készülékház, megnövelt méretű fűtőrács található.

Az elektromos fűtés üzemeltetése csak akkor lehet gazdaságos, ha a megfelelő hőszigetelés mellett az elektromos fűtőtest is korszerű tulajdonságokkal rendelkezik.


Alkalmazás

Fali fűtőtestként csak programozható termosztátos verziók kaphatják meg az ERP READY minősítést. Így az F119D konvektor csak mozgatható (mobil) kivitelben forgalmazható. Használhatjuk falon is persze, a hozzá kapható univerzális Atlantic falikkonzol segítségével.

Mivel az F119D fűtőpanel hangtalanul üzemel elektronikus termosztátja miatt, tulajdonképpen minden területen nyugodtan használhatjuk, elsősorban kiegészítő fűtésre.

De még így is 15% energia megtakarítás érhető el egy egyszerű kialakítású, mechanikus termosztátos konvektorhoz képest!

Főfűtésre a kevesebbet fogyasztó F129D fali fűtőpanel használata javasolt.


F119D fűtőpanel referencia a falonGarancia: 5 év

Rendelhető teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W

Bruttó listaárak: 36.900.-  50.900.-HUF

Védettség: IP24

Termosztát: tekerős, elektronikus! 5 funkciós kapcsoló: Komfort, Csökkentett, Fagyvédelem, Ki, Időzítő

Fűtőegység: konvekciós, kerámiamagos, alumínium ötvözet (lamellás)

Fűtési mód: konvekciós fűtés

Elhelyezés, üzembe helyezés: mobil kivitel, fix lábbal és dugvillával szerelt hálózati kábellel szállítjuk (külön kapható fali konzol is). A lábak a csomag PS hab 2 végében találhatóak

Az Atlantic F119D elektromos konvektor ugyan mozgatható, de a fal mellett elhelyezve érzi jól magát. Így tudja beindítani a konvekciós áramlást, a meleg levegő “hengert”. A szoba közepére húzva a termosztát nem fog megfelelően működni, a készülék hamarabb leállhat, mint szeretnénk.

Az elektromos konvektorok magasabb hatékonyságot adnak, ha nem a külső fal előtt (ablak alatt) helyezzük el őket. Az ablak alól felfelé áramló levegő a rossz hőszigetelés miatt azonnal visszahűl, mielőtt bekeringene a szoba belseje felé.

Beüzemelés: Első használatnál a bekapcsolás után kis füst és égési szag tapasztalható, ilyenkor ég le a fűtőbetéten lévő védőolaj.

 

Hogyan állítsuk be a kívánt hőfokot az Atlantic F119D elektromos konvektor tekerős termosztátján?

F119D konvektor elektronikus termosztát

Tegyük az F119D HD fűtőtestet a végleges helyére, az adott helyiségben a fal mellé. Dugjuk be és indítsuk el a fűtést teljesen feltekerve a termosztát tárcsáját. Eközben mérjük a szoba nekünk megfelelő helyén  a hőmérsékletet. Amint a szobahőmérséklet eléri a kívánt hőfokot, pl. a 22 C fokot, az elektromos konvektor termosztát állítótárcsáját óvatosan kezdjük visszafelé tekerni, amíg a készülék ki nem kapcsol.

Ez a termosztát állás lesz a nekünk megfelelő! (függetlenül attól, hogy mi van épp a tárcsán, akár meg is jelölhetjük egy filctollal)

El kell mondani azt is, hogy ez a termosztát állás különböző helyiségekben különböző “eredményt” ad, mert nem mindegy hogy az egyébként helyesen méretezett panel mekkora helyiségbe kerül, illetve a szobán belül hol történik a végleges elhelyezés. (ablak alatt vagy belső fal előtt).


HD 2in1 tulajdonságai – Megmértük!

Atlantic HD panel működéseAz F19D, F119D, és F129D konvektorok ugyanabban a HD paneles elülső felületű testben működnek. A HD panel homogén hőeloszlást biztosít, a régebbi (F117D) sorozatokhoz képest pedig a megnövelt méretű fűtőrács a jellemző.

A mérések szerint a panel alja 35-40 C fok, a HD panel közepe 50-50 C fok, a panel tetején kiáramló levegő pedig kb 70 C fokos, mint a régi öntött vas radiátorok hőmérséklete.

Működés közben megmértük, hogy a HD panel különböző részein milyen a pontos hőmérséklet.

Mivel a konvekciós fűtés mellett sugárzó fűtés is tapasztalható a HD panel kialakítása miatt, ezért konvektornak és fűtőpanelnek is nevezhetjük az F119D fűtőtestet.

Atlantic F119 elektromos konvektor IP24 védelem

A fűtőtest kettős szigetelésű (ClassII) és IP24 es védelemmel rendelkezik. Ezt azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt amely áram alatt van, és a készülék ellenáll a fröccsenő víznek. Ezért a felszerelése a fürdőszobákban is ajánlott.


AJÁNLATKÉRÉS ATLANTIC FŰTŐTESTRE

 

F119D fűtőpanel belső szerkezeteAz Atlantic F119 konvektor speciális védelmi rendszerei

Az F119D borulásgátló érzékelővel van szerelve amely megakadályozza hogy a készülék tovább működjön, amikor az valamilyen véletlen folytán felborul. (Csak függőlegesen lehet üzemeltetni, a fűtőtest fektetve éppen ezért nem fűt.)

A beépített védelmi rendszerek nem csak a borulás ellen védenek. Ha a készüléket letakarják és az túlmelegszik, egy bizonyos hőmérsékletnél a hőmegfutás érzékelő automatikusan lekapcsolja a készüléket.

Milyen termosztáttal rendelkezik az Atlantic F119D?

Az Atlantic F119D a régebbi típus, az F117D termosztátját örökölte. Ez egy jól bevált elektronikus termosztát, ami pontosan mér, stabilan tartja a beállított hőmérsékletet és kapcsoláskor teljesen csendes (nincs kattanó hang).

Az egyik legnagyobb különbség az F119D és az F129D készülék között a termosztát. Az F129 programozható, 24/7 digitális termosztáttal rendelkezik, az F119 nem programozható, de rendelkezik külön fagymentesítő funkcióval és beállítható rajta egy ún. Eco hőmérséklet, ami a beállított komfort-hőmérsékletnél 3-4 fokkal alacsonyabbra szabályozza a termosztát beállításait, így segítve Önt a megtakarításban abban az időszakban amikor nem tartózkodik az adott helyiségben, mégsem szeretné a készüléket teljesen lekapcsolni.

Az Atlantic F119 D konvektor fehér színben érhető el.

A készülék fehér színét jól tartja és évekig dísze lehet lakásának. Ha szeretné színkód alapján beazonosítani a fűtőtest színét, keresse az alábbi kódot: white (RAL 9016).

atlantic elektromos fűtőpanel árak

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!