Atlantic fűtőpanelek előnyei, miért jók a francia az elektromos fűtőtestek

ATLANTIC fűtőpanelek előnyei – elektromos konvektor, fűtőpanel, radiátor

Atlantic fűtőpanelek előnyei közül az egyik legfontosabb dolog az elektromos fűtések területén, hogy az Atlantic nem állt meg a fejlesztésben a konvekciós elven működő egyszerű fűtőtesteknél, konvektoroknál. Sőt érdekes információ, hogy belpiacra nem is nagyon gyártanak elektromos konvektorokat az igények miatt! Franciaországban valójában a Nirvana radiátor az induló széria!!

atlantic fűtőtestek előnyeiAz Atlantic olcsóbb (és kitűnő minőségű) készülékei valóban tisztán konvekciósan dolgoznak, a magyarországi piacon talán a legjobb ár-érték aránnyal, ugyanúgy, mint a norvég fűtőpanelek.

Az elektromos fűtéstechnika következő lépcsőjében a konvekciós fűtés kombináltan jelenik meg az infrafűtéssel, például a SOLIUS, Solius LCD, SOLIUS WIFI vagy TATOU. Ez már lehetőséget ad a normálnál nagyobb belmagasságú helyiségek gazdaságos fűtésére is, az infrapaneleknél jóval kisebb beruházásigénnyel, saját elektronikus termosztáttal.

A harmadik fokozat pedig a konvekciós és sugárzó fűtés használata együttesen a hőt tárolni képes elektromos radiátoroknál. (NIRVANA)

Kérjük győződjön meg a francia elektromos fűtőtestek előnyeiről részletesen is!

Garancia: 5 év (a gyártói 2 év garancia mellé a magyarországi importőr plusz 3 év garanciát ad regisztrációval egybekötve)


Infrafűtésekről részletesen itt: INFRAFUTESBOLT.HU


Atlantic fűtőpanelek előnyei részletesen

 Alacsony beruházási költség

Egy jó minőségű Atlantic elektromos fűtésrendszer kiépítési költsége harmada, de akár negyede is lehet egy  átlagos minőségű központi gázfűtés kialakításának. A gázfűtés kiépítésére szánt plusz költsége a jelenlegi gázárakkal számolva legfeljebb 8-10 év alatt térülhetne meg. Ha figyelembe vesszük, hogy egy mai korszerű gázkészülék tapasztalat szerint 8-9 év alatt leamortizálódik – nem is beszélve az éves karbantartásokról és egyéb költségekről – akkor egy gáz központi fűtés kialakítása nem túl kedvező. A legkorszerűbb Atlantic elektromos radiátorok élettartama jóval meghaladja a fentieket!

Alacsony fenntartási költség

A gázfűtéses rendszereknél a fűtőanyag ára csak egy részét képezi a valós költségeknek. Alapesetben a következő módon áll össze: a rendszer bekerülési költsége + telepítés költsége + a felhasznált gáz ára + karbantartási és szervizköltségek.

Energia hatékonyság, gazdaságosság

Az elektromos fűtőberendezések közel 100%-os hatásfokúak, azaz gyakorlatilag az összes bemenő elektromos energiát közvetlenül hővé alakítják át. (Ellentétben a gázfűtéses rendszerekkel, ahol az energia egy része kárba veszik a kéményen át távozó füstgázzal. Különösen igaz ez a régi típusú gázkonvektorok esetében, ahol a hőenergia akár 40-60%-a is kárba veszhet!

Nemrég az uniós energetika szabványok újragondolása, az ERP.  segített a még energiatakarékosabb elektromos fűtőtestek, fűtőpanelek fejlesztésében.

Rugalmasság – Atlantic elektromos fűtőtestek előnyei

Az Atlantic korszerű elektromos fűtése nem igényel gyakorlatilag semmilyen szerelési munkát, és használata során nem keletkezik égéstermék. Nincs kötöttség, bárhol elhelyezhetőek, ahol dugaszoló aljzat van a falban. Természetesen fixen is köthetőek!

Ne féljen attól a kérdéstől sem, hogy “Mi van, ha nincs áram?” Sajnos gázfűtésnél (központi) sem lesz meleg, mert a kazánvezérlés, szivattyú is árammal megy…

Biztonság, megbízhatóság

Minden fűtőberendezésnél a biztonság  elsődleges szempont. Gondoljunk csak vissza, hogy a régi, korszerűtlen hősugárzókat nem mertük üzemelés közben magára hagyni a tűzveszély miatt! Így nem volt megoldott pl. egy nyaraló egyszerű fagymentesítő fűtése sem.

Az Atlantic elektromos fűtőberendezések nem égetnek semmit, így nincsenek is olyan jellegű biztonsági kockázatai, mint a szén-monoxid-mérgezés vagy gázrobbanás. Mivel az elektromos fűtőtest folyadékkal sincs töltve (mint az olajradiátor) , ezért nem szivároghat belőle folyadék sem. Ideális nyaralók, hétvégi házak alkalomszerű és fagymentesítő fűtésére is a precíz és biztonságos vezérlése miatt.

Karbantartásmentes használat

A fűtési rendszerek fenntartása nagymértékben függ attól, hogy melyik fűtőanyag típust választjuk, mivel jelentősen megnövelheti a teljes üzemeltetési költségét a fűtésrendszernek. Ezért nagyon fontos figyelembe venni a várható hatásfokot és a karbantartási költségeket valamint a gázfűtésű rendszerek esetében a biztonsági ellenőrzést. Az olyan kiváló minőségű elektromos fűtés mint a francia Atlantic radiátorok, ma már rendkívül megbízható alternatíva. A gázkazán alapú rendszerek, folyamatos karbantartási munkálatokat, éves biztonsági ellenőrzést és szükség esetén kéménytisztítást is igényelnek, ami az Atlanticnál mind mind szükségtelen.

Kényelem és vezérlés

Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül az elektromos fűtésrendszerek iparága. Gazdaságos elektromos fűtőpanelek, tizedfok pontos vezérléssel teszik lehetővé az egyenletes kellemes hőmérsékletet és a jelentős energiamegtakarítást. A beépített programozható termosztátokkal ugyanúgy állíthatjuk a komfort és ECO hőfokokat különböző idősávokban, mint egy komoly külső szobatermosztátnál. Például az F125D fűtőpanel is rendelkezik ablaknyitás vagy másképp elnevezve szellőztetés érzékelővel, amely a szellőztetés időtartama alatt automatikusan kikapcsolja a fűtést.

Megjelentek a távoli eléréssel is vezérelhető wifis készülékek, melyekhez nem szükséges külön központ (mint  a NOBO rendszernél). Minden készülék elérhető a Cozytouch applikációban, ellenőrizhetőek, programozhatóak, sőt fogyasztásmérést is tudnak. Ilyen fűtőtestek: ALTIS WIFI, SOLIUS WIFI. 

A hangtalan működésben is megnyilvánulnak az Atlantic előnyei

Például még az olcsóbb Atlantic elektromos konvektorok fűtőbetétje is rugós (rugalmas) felfüggesztésű, azaz még a hőtágulásból adódó mozgás-recsegés is kizárt. A beépített elektronikus termosztát pedig szintén hangtalan ki- és bekapcsolást garantál. Ideális társ egy hálószobába is!


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!