SOLIUS ECODOMO – 30% megtakarítás

Atlantic SOLIUS ECODOMO infra fűtőpanel, elektromos fűtőpanelek – infrafűtés + konvekciós fűtés


Sajnos a termékcsaládot 2020-tól már nem gyártják, nem rendelhető!

Kérem válasszanak a SOLIUS LCD vagy SOLIUS WIFI típusok közül!


 

Atlantic Solius Ecodomo infra fűtőpanelSolius Ecodomo infra fűtőpanel jelenlét érzékelő és ablaknyitás érzékelő ECO termosztáttal.

Akár 30% energiát is megtakaríthat egy mechanikus termosztátos konvektorhoz képest!

Fontos tudni, hogy ezek a fűtőtestek valóban fűtőpanelek! Itt a fűtőbetét nem a megszokott konvekciós (lamellás alumínium ötvözet), hanem gyakorlatilag egy melegített extrudált alumínium lemez, mely természetes meleget sugároz, ahogy egy egyszerű téglakályha is teszi pl.

Itt a keletkező hőenergia elsősorban sugárzó jellegű, de a fűtőpanelben lévő sötétsugárzó panel működése során konvekciós hőenergia is keletkezik, beforgatva a levegőt a helyiség belseje felé.

Ez a javasolt elhelyezésére is hatással van, azaz 10-40 cm az optimális magasság a padlótól.

Atlantic Solius Ecodomo infra fűtőpanelÉrezze a hatást, a komfortérzet igényét maximálisan kielégítő sugárzó (infra) fűtést is!

Mivel a kellemes sugárzó meleg nem a mennyezetről jön a fejünkre, mint az infrapaneleknél, hanem oldalról, így hatását tekintve is olyan, mintha egy jó meleg cserépkályha mellett üldögélne…

Az infrafűtés már egészen korán kellemes hőérzetet ad a fűtés megkezdésekor is, aztán ahogy a sugárzó hőenergia elnyelődik és újra kisugárzódik a tárgyakban, épületszerkezetekben, egyenletes meleg és hőmérséklet jön létre az adott helyiségben.

Mivel a hőérzetünk jobb lesz, mint egy egyszerű konvekciós fűtésnél, alacsonyabb hőmérsékleten használhatjuk a fűtőpanelt, amiből megtakarítás jön létre! Még a franciák is 19 C fokot adnak meg az ECO tárcsán optimálisnak, ami megfelel a Soliusnál 21-22 fokos szobai hőérzetnek. (persze ez az érték szubjektív)

Az Atlantic Solius Ecodomo fűtőpanel talán az itthon forgalomban kapható, egyik legtakarékosabb elektromos fűtőtest!

Ha kihasználja az infrafűtésben és a különleges vezérlésben rejtőző előnyöket, egy hagyományos, mechanikus termosztátos konvektorhoz  (pl. ADAX VP 10 KT) képest akár

30 %-os fűtési költség megtakarítása is lehet !


Kicsit több a kedvencünkről itt: LEGJOBB FŰTŐPANEL


Hová javasoljuk különösen?

Ez a fűtőpanel minden alkalmazási területen megállja a helyét lakásokban, de ahol már a konvekciós fűtések kezdenek gazdaságtalanok lenni, mindenképp a Solius a nyerő!
– nagy belmagasságú, 3,2 m feletti lakások állandó fűtése

– időszakos használatú helyiségek, pl. nyaralók fűtése, ha nincs távoli elérésünk ( a nyaralóba érkezés után,a fűtőtest környezetében gyorsan jó hőérzet érhető el). Egy konvektort használva pl. a bekapcsolás után a felfűtési időszakban folyamatosan működtetve, hosszú idő után is csak nehezen éri el a kívánt hőfokot.


Atlantic Solius Ecodomo szerkezeteNézzük akkor az Atlantic Solius Ecodomo francia fűtőpanelek előnyeit, melyek kiegészítik a konvekciós technológiát az infrafűtés jótékony hatásával !

 • sugárzó (infra) hőleadás és konvekciós fűtés egy készülékben
 • biztonságos, hangtalan működésű, hosszú élettartamú
 • beépített hővédelem a túlmelegedés ellen, könnyedén a falra szerelhető
 • nagy pontosságú elektronikus termosztáttal rendelkezik (0,1 C fokos hiszterézissel)
 • 5 funkciós termosztát (komfort, csökkentett mód, fagyvédelem, program ,ki)
 • 4 állású ECO tárcsa a szellőztetés és helyiségelhagyás funkcióhoz
 • mozgásérzékelő, mely segítségével a  Solius automatikusan folyamatosan csökkenti a hőmérsékletet az ECO hőfokig, ha elmentünk otthonról vagy alszunk. Ha mozgást érzékel, újra visszaemeli a hőmérsékletet az Komfort hőfokra.
 • gyerekzár
 • IP24 fröccsenő víz elleni védelem
 • falikonzol a csomag része, dugvilla nélkül szállítjuk
 • elérhető teljesítmények raktárról: 1000 – 1500 – 2000W
 • 5 év garancia

 

Az Atlantic Solius Ecodomo fűtőpanel szerelése

A csomagban található konzol felfúrása után a készülék azonnal használatba vehető! Figyelem: nincs hozzá szerelt dugvilla, “illik” a fűtőpanel háta mögött direktben bekötni, de természetesen utólag rárakott dugvillával is üzemeltethető, webáruházunkban így is rendelhető.

Sőt az ATLANTIC gurulós lába is rászerelhető, amivel mobil készülékké tehetjük!

Nem kell külön termosztát, mint az infrapaneles rendszereknél.

Nagy teljesítménye miatt egy helyiségbe (általában) elég egy fűtőpanelt elhelyezni, így jóval kisebb beruházással megoldható az infrapanelekhez képest az, hogy kellemes infrafűtés legyen lakásunkban.

Solius Ecodomo termosztátAtlantic Solius infraradiátor (fűtőpanel)  +/- 0,1 °c fok hiszterézisű rendkívül precíz beépített elektronikus termosztáttal rendelkezik, (így ezt már nem kell külön megvásárolnia, mint az infrapanelek esetében.

A precíz hőmérséklet-szabályozás az energiamegtakarítás mellett állandó hőmérsékletet biztosít.

Az automata termosztátnak köszönhetően az infrafűtés természetesen nem működik egész nap folyamatosan, helyes méretezés esetén a fűtőtest átlagosan max. 6-8 órát működik 24 óra alatt a fűtési idényben, azaz a bekapcsolt állapotának max. 1/3-át tölti áramfelvétellel.


Gyors, tiszta, gazdaságos és energia-hatékony megoldás

A precíz elektronikus vezérlés a beállított hőmérséklet elérése után magától kikapcsol, majd a hőmérséklet megfelelő esése után az infra sugárzó panel ismét fűteni kezd, mindezt teszi teljesen hangtalanul. E fűtőtestben nincs semmilyen mozgó alkatrész, tulajdonképpen nincs is ami elromolhatna.

Kiegészítő vagy főfűtésnek egyaránt kitűnő választás

Ugyanazokat az előnyöket kínálja mint a normál infrapanelek, csak egy saját termosztáttal rendelkező, falra szerelhető, esztétikus kivitelű infra radiátorformájában. Emiatt e fűtőpanelek gazdaságosan alkalmazhatóak a normálisnál (2,7m)  nagyobb belmagasságú helyiségekben is, mert a hagyományos konvekciós fűtőtestek (konvektorok) esetében a termelt meleg levegő egy része megreked a plafon közelében és túl is kell őket méretezni emiatt. (A padló és mennyezet alatti részeken a hőmérséklet különbség akár 6-8 C fok is lehet.)
fali infrafűtés alkalmazásával ez a jelenség jelentősen csökken, ami energia-takarékosabb és komfortosabb fűtést eredményez.

 

atlantic elektromos fűtőpanel árak

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!