LEGJOBB elektromos FŰTŐPANEL

Legjobb elektromos fűtőpanel, a legjobb Atlantic fűtőtest – a cégünk kedvence

Szerintünk a legjobb elektromos fűtőpanel az Atlantic gyárban is az Atlantic Solius Ecodomo, (mely a cikkünk megírása óta sajnos kifutott, de a cikk végén ajánlom az azóta az Ecodomo helyébe lépett Solius WIFI fűtőpanelt! Itt azért elsősorban ár-érték arányra gondoljunk, hiszen a gyár palettáján a Soliusnál jóval nagyobb tudású és kellemesebb hőérzetet adó fűtőtestek is vannak, persze jóval magasabb áron. ATLANTIC RADIÁTOROK)

A kedvenc, avagy miért fűtök itthon ilyen készülékkel? Atlantic Solius Ecodomo a legjobb elektromos fűtőpanelSaját vélemény és tapasztalat mellett már rengeteg pozitív visszajelzés bizonyítja az Atlantic Solius Ecodomo és LCD kiválóságát!

Ami rögtön feltűnik, hogy az Atlantic gyár 30%-os fűtési költség megtakarítást ígér e készülék használatával egy alap, mechanikus termosztátos konvektorhoz képest. Lássuk az indokokat:

Az Atlantic Solius Ecodomo elektromos fűtőpanel belsejében egy magas hőmérsékletű (méréseink szerint 190 C) lapos, nagy felületű (és több kg tömegű) eloxált – fekete – alumínium fűtőbetét található, ami felhevülve hőenergiájának egy részét természetes infra hősugárzásként adja le.

Így a Solius Ecodomo fűtőpaneleknek van egy jelentős előre ható infra hősugárzása is, előtte tartózkodva (2-3 méteren belül) kellemes sugárzó meleget is érezni, ami legjobban a szintén sugárzó hővel fűtő cserépkályha hőérzetéhez hasonlít.

A hőenergia másik része konvekciós légáramlással kerül a helyiségbe, hasonlóan egy konvektor fűtési mechanizmusához. Ez a hőenergia is előre dolgozik, nem egyenesen felfelé áramlik, így nem hűl vissza jelentősen a hideg fal miatt. Így gazdaságos a fűtés akkor is, ha rosszabb hőszigetelésű külső falon helyezzük el.

Infrafűtés

Az infrafűtés már egészen korán kellemes hőérzetet ad a fűtés megkezdésekor is, aztán ahogy a sugárzó hőenergia elnyelődik és újra kisugárzódik a tárgyakban, épületszerkezetekben, egyenletes meleg és hőmérséklet jön létre az adott helyiségben.

Mivel a hőérzetünk jobb lesz, mint egy egyszerű konvekciós fűtésnél, kisebb hőmérsékleten használhatjuk a fűtőpanelt, amiből megtakarítás jön létre!

A legjobb fűtőpanel, a Solius minden funkcióban megállja a helyét, de különösen alkalmas és gazdaságos olyan területeken is, ahol a sima konvekciós fűtőtestek elvéreznek, itt:

  • nagyobb belmagasságú lakások fűtésére, mert nemcsak felszálló levegőt, hanem a készülék előtti teret is melegíti
  • időszakosan használt helyiségek, pl. nyaralók fűtésénél – ha nincs WIFI-s távirányítási lehetőség, mert a Solius fűtőpanel már a bekapcsolás után hamarosan kellemes hőérzetet ad a környezetében, jóval hamarabb, mint ahogy a levegő felmelegedne a kívánt hőfokra. Azaz egy elektromos konvektor – hőszigeteltségtől függ – csak sok óra fűtés után éri el a célját, konvekciós fűtésnél mindenképp szükséges egy távoli elérés, ha meleget akarunk, amire a nyaralónkba érünk

Energiatakarékos fűtés – a legjobb elektromos fűtőpanel

Atlantic Solius Ecodomo infra fűtőpanel, legjobb elektromos fűtőpanel

Jelenlét érzékelős vezérlés – Az elektronikus termosztát és a precíz vezérlés (nagy érzékenység, kicsi hiszterézis) nagyon pontos beállítást tesz lehetővé.

A készülék csak akkor fog fűteni, ha a szoba hőmérséklete a beállított érték alá csökken, és azonnal ki is fog kapcsolni, amikor a hőmérséklet eléri a beállított értéket.

Ha használjuk a mozgásérzékelő ECO funkciót, akkor a vezérlés automatikusan csökkenti a beállított hőmérsékletet folyamatosan 3 fokkal, azaz ha elmegyünk otthonról vagy lefekszünk aludni.

Amint mozgást érzékel, teljes „gőzzel” elkezd fűteni az eredeti hőmérséklet eléréséig. Így nem szükséges saját életritmusunk szerint programozni a termosztátot, hogy kevesebbet fogyasszon a készülékünk, a Solius mindent intéz🙂

Miért is csábulnak el sokan, akik infrapaneles rendszert keresnek a szobájukba és a végén egy Solius fűtőpanellel távoznak boltunkból?

Nézzünk egy összehasonlítást egy átlagos hőszigetelésű, 20 m2-es helyiségbe, ahol 2000W a fűtési teljesítmény igénye!

  1. szerelési igény: a Solius Ecodomo 2000W fűtőpanel 10 perc alatt rögzíthető a falon, míg infrapaneleknél a korrekt megoldás 4 db 500W infrapanel felfúrása a mennyezetre, azok összekábelezése és termosztáttal való ellátása, mely mindenképp szakember igényes és nem olcsó, min. 25-30e ft-os művelet
  2. hőérzet: sokan nem szeretik, ha az infrasugárzás közvetlenül a fejükön érezhető – amikor működik az infrapanel -, míg a Solius természetesen, oldalról sugározza a meleget, ahogy már az ősember is hozzászokott a tűz melegéhez
  3. ár: itt nincs is kérdés, a Solius 2000W 96.000.-Ft, egy 4 x 500W infrapaneles rendszer beszerelve és termosztátozva minimum 250.000.-Ft
  4. vezérlés és fogyasztás: még a legdrágább fali termosztát sem tudja a jelenlét érzékelő funkciót, mely az Atlantic fűtőpanelnél tartozék, így bár méréseink nincsenek, de az Atlantic Solius valószínűleg kevesebbet is fogyaszt

Atlantic Solius WIFI lcd infra fűtőpanel2020.06.30. – cikk bővítése

Sajnos 2019-ben a Solius Ecodomo fűtőpanel termékpalettáról történő kivezetéséről döntött az ATLANTIC.

Így 2020 elejére az összes jó kis jelenlét-érzékelős fűtőpanel elfogyott az itthoni raktárból és aki valódi, infrafűtéssel és konvekciós fűtéssel is működő fűtőpanelt akar vásárolni, annak az új  a Solius LCD programtermosztátos és a SOLIUS WIFI verziót ajánljuk.verzió. (katt a képre)

Ahogy a képen is látszik,  Atlantic Solius LCD és SOLIUS WIFI fűtőpanel belső fűtőegysége teljesen ugyanaz, mint az Ecodomo típusé volt, de a test felépítése más! A konvekciós fűtés levegőkivezetése már nem előre, hanem felfelé dolgozik (mint pl. a norvég Adax Neo), megkímélve a plusz hőterheléstől és forrósodástól a fűtőtest felső részét.

Ez a pozitívum viszont az elhelyezésnél kicsit beszűkíti a lehetőségeket: ablak alá, közvetlenül függöny alá már nem javasolt az elhelyezés és felszerelés!


Atlantic Solius WIFI lcd infra fűtőpanel2019 decemberére a Solius LCD programtermosztátos infra fűtőpanel megkapta a WIFI bővítést!

Ez az a  WIFI-vel bővített EasyProg termosztát, amelyet már az ALTIS WIFI fűtőpanelnél megismerhettünk.

Így az Atlantic SOLIUS WIFI fűtőpanel pillanatnyilag az egyetlen itthon kapható távoli elérésre képes infra fűtőpanel! (katt a képre)

A COZYTOUCH applikáció segítségével immár távolról ellenőrizhetjük, állíthatjuk az adott helyiség hőmérsékletét, sőt a fogyasztásmérés is a termosztát egyik funkciója.

 

atlantic elektromos fűtőpanel árak

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!