ATLANTIC ELEKTROMOS FŰTŐTESTEK

Legjobb elektromos fűtőpanel, melyik a legjobb Atlantic fűtőtest (szerintem)

Legjobb fűtőpanel, a legjobb Atlantic fűtőtest – a cégünk kedvence

Szerintünk a legjobb fűtőpanel az Atlantic gyárban is az Atlantic Solius Ecodomo! A kedvenc, avagy miért fűtök itthon ilyen készülékkel?

Saját vélemény és tapasztalat mellett már rengeteg pozitív visszajelzés bizonyítja az Atlantic Solius Ecodomo és LCD kiválóságát!

Ami rögtön feltűnik, hogy az Atlantic gyár 30%-os fűtési költség megtakarítást ígér e készülék használatával egy alap, mechanikus termosztátos konvektorhoz képest. Lássuk az indokokat:

Solius Ecodomo fűtőpanelAz Atlantic Solius Ecodomo elektromos fűtőpanel belsejében egy magas hőmérsékletű (méréseink szerint 190 C) lapos, nagy felületű (és több kg tömegű) eloxált – fekete – alumínium fűtőbetét található, ami felhevülve hőenergiájának egy részét természetes infra hősugárzásként adja le.

Így a Solius Ecodomo fűtőpaneleknek van egy jelentős előre ható infra hősugárzása is, előtte tartózkodva (2-3 méteren belül) kellemes sugárzó meleget is érezni, ami legjobban a szintén sugárzó hővel fűtő cserépkályha hőérzetéhez hasonlít.

A hőenergia másik része konvekciós légáramlással kerül a helyiségbe, hasonlóan egy konvektor fűtési mechanizmusához. Ez a hőenergia is előre dolgozik, nem egyenesen felfelé áramlik, így nem hűl vissza jelentősen a hideg fal miatt. Így gazdaságos a fűtés akkor is, ha rosszabb hőszigetelésű külső falon helyezzük el.

Infrafűtés

Az infrafűtés már egészen korán kellemes hőérzetet ad a fűtés megkezdésekor is, aztán ahogy a sugárzó hőenergia elnyelődik és újra kisugárzódik a tárgyakban, épületszerkezetekben, egyenletes meleg és hőmérséklet jön létre az adott helyiségben.

Mivel a hőérzetünk jobb lesz, mint egy egyszerű konvekciós fűtésnél, kisebb hőmérsékleten használhatjuk a fűtőpanelt, amiből megtakarítás jön létre!

 

A legjobb fűtőpanel, a Solius minden funkcióban megállja a helyét, de különösen alkalmas és gazdaságos itt:

  • nagyobb belmagasságú lakások fűtésére, mert nemcsak felszálló levegőt, hanem a készülék előtti teret is melegíti
  • időszakosan használt helyiségek, pl. nyaralók fűtésénél – ha nincs WIFI-s távirányítási lehetőség, mert a Solius fűtőpanel már a bekapcsolás után hamarosan kellemes hőérzetet ad a környezetében, jóval hamarabb, mint ahogy a levegő felmelegedne a kívánt hőfokra. Azaz egy elektromos konvektor – hőszigeteltségtől függ – csak sok óra fűtés után éri el a célját, konvekciós fűtésnél mindenképp szükséges egy távoli elérés, ha meleget akarunk, amire a nyaralónkba érünk

Az LCD kijelzős Solius sem rossz, bővebben itt: ATLANTIC SOLIUS LCD


Energiatakarékos elektromos fűtés – a legjobb fűtőpanel

Atlantic Solius Ecodomo infra fűtőpanelAblaknyitás érzékelő: Az Atlantic Solius Ecodomo  fűtőpanel vezérlése automatikusan kikapcsol, ha úgy érzékeli, hogy Ön ablakot nyitott. Ha vége a szellőztetésnek, a készülék bekapcsol és a beállított funkciónak megfelelő hőmérsékletre fűt.

Jelenlét érzékelős vezérlés – Az elektronikus termosztát és a precíz vezérlés (nagy érzékenység, kicsi hiszterézis) nagyon pontos beállítást tesz lehetővé.

A készülék csak akkor fog fűteni, ha a szoba hőmérséklete a beállított érték alá csökken, és azonnal ki is fog kapcsolni, amikor a hőmérséklet eléri a beállított értéket.

Ha használjuk a mozgásérzékelő ECO funkciót, akkor a vezérlés automatikusan csökkenti a beállított hőmérsékletet folyamatosan 3 fokkal, azaz ha elmegyünk otthonról vagy lefekszünk aludni.

Amint mozgást érzékel, teljes „gőzzel” elkezd fűteni az eredeti hőmérséklet eléréséig. Így nem szükséges saját életritmusunk szerint programozni a termosztátot, hogy kevesebbet fogyasszon a készülékünk, a Solius mindent intéz🙂

Miért is csábulnak el sokan, akik infrapaneles rendszert keresnek a szobájukba és a végén egy Solius fűtőpanellel távoznak boltunkból?

Nézzünk egy összehasonlítást egy átlagos hőszigetelésű, 20 m2-es helyiségbe, ahol 2000W a fűtési teljesítmény igénye!

  1. szerelési igény: a Solius Ecodomo 2000W fűtőpanel 10 perc alatt rögzíthető a falon, míg infrapaneleknél a korrekt megoldás 4 db 500W infrapanel felfúrása a mennyezetre, azok összekábelezése és termosztáttal való ellátása, mely mindenképp szakember igényes és nem olcsó, min. 25-30e ft-os művelet
  2. hőérzet: sokan nem szeretik, ha az infrasugárzás közvetlenül a fejükön érezhető – amikor működik az infrapanel -, míg a Solius természetesen, oldalról sugározza a meleget, ahogy már az ősember is hozzászokott a tűz melegéhez
  3. ár: itt nincs is kérdés, a Solius 2000W 96.000.-Ft, egy 4 x 500W infrapaneles rendszer beszerelve és termosztátozva minimum 250.000.-Ft
  4. vezérlés és fogyasztás: még a legdrágább fali termosztát sem tudja a jelenlét és szellőztetés érzékelő funkciót, mely az Atlantic fűtőpanelnéltartozék, így bár méréseink nincsenek, de az Atlantic Solius valószínűleg kevesebbet is fogyaszt

Atlantic Solius WIFI lcd infra fűtőpanel

Friss hír

Cikkünk bővítve: 2019.11.10.

Sajnos 2019-ben a Solius Ecodomo fűtőpanel termékpalettáról történő kivezetéséről döntött az ATLANTIC.

Így november végére már lassan az összes jó kis jelenlét-érzékelős fűtőpanel elfogyott az itthoni raktárból és aki valódi fűtőpanelt akar vásárolni, marad a Solius LCD programtermosztátos verzió.

Az Atlantic Solius LCD fűtőpanel belső fűtőegysége teljesen ugyanaz, mint az Ecodomo típusé volt, de a felépítése más! A konvekciós fűtés levegőkivezetése már nem előre, hanem felfelé dolgozik, megkímélve a plusz hőterheléstől és forrósodástól a fűtőtest felső részét. Ez a pozitívum viszont az elhelyezésnél kicsit beszűkíti a lehetőségeket: ablak alá, függöny alá már nem javasolt az elhelyezés és felszerelés!


Atlantic Solius WIFI lcd infra fűtőpanelAzért, hogy jó hírünk is legyen, ismét egyedülálló tudású fűtőtest kerül forgalomba november végétől.

A Solius LCD megkapta a WIFI-vel bővített EasyProg termosztátot, amelyet már az ALTIS WIFI fűtőpanelnél megismerhettünk.

Így az Atlantic SOLIUS WIFI fűtőpanel pillanatnyilag az egyetlen itthon kapható távoli elérésre képes infra fűtőpanel!

Webáruházunkban bevezető előrendelési akcióban az alap Solius LCD árában rendelhetőek a WIFI fűtőpanelek!

atlantic elektromos fűtőpanel árak

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!