Miért gazdaságos az elektromos fűtés, vélemények, tapasztalatok

Gazdaságos elektromos fűtés, vélemények, tapasztalatok

gazdaságos elektromos fűtésGazdaságos elektromos fűtés, vélemények, villanyfűtés tapasztalatok Magyarországon.

Sokan felteszik a kérdést, hogy honlapjainkon miért mondjuk fűtésrendszereinkről, hogy gazdaságosak, mikor a villanyfűtés rezsiköltsége bizony drágább, mint az egyéb fűtéseké. Ez egy kondenzációs kazános központi fűtéshez viszonyítva igaz is lehet (régi gázkonvektornál már nem).

De ugye nem kell kihagyni a számításból a beruházási költséget (ötöde is lehet a gázfűtésnek), garancia időt (5 év cseregarancia), karbantartásmentességet, élettartamot. Próbáljunk a fűtés tervezésekor 8-10 éves időszakot nézni, minden tényezővel az adott lakásban. Akarunk-e majd egyszer napelemrendszert, a napelemes fűtés előnyeit egyszer kihasználva?

Az energiahatékonyság fő szempontja a hatásfok. A villanyfűtések hatásfoka közel 100%, azaz a készülékbe bemenő villamos energia gyakorlatilag teljes egészében hővé alakul, azaz energia hatékony.

A másik fontos dolog, hogy ezt a hatásfokot relatívan nagyon kis beruházási költséggel érhetjük el.

 

Vásárlói vélemények az elektromos fűtésről, felhasználói visszajelzések

Magyarországon az elektromos fűtések egyre nagyobb teret hódítanak. Köszönhetően a gázzal szembeni erősödő bizalomvesztésnek valamint annak is, hogy a szakemberek az új építésű házaknál is egyre többen jönnek rá, hogy egy jól hőszigetelt ház minimális fűtésteljesítmény igényére miért költsön az építtető rengeteget, hiszen a rendszer alig fog működni.

Egy túlbonyolított vizes rendszer árából bőven elkészíthető,  még a viszonylag drágának számító elektromos padlófűtés is kisebb napelemrendszerrel!!

gazdaságos elektromos fűtés

A kis teljesítményigény miatt a hagyományos rendszerek majdnem mindig túlméretezettek, így valószínűleg nem az elérhető legjobb hatásfokkal működnek.

Jó irány az, ha nem arra költünk, amit keveset használunk: van olyan új házas ügyfelünk, aki néhány százezer megoldotta a fűtésének beruházását, az így “megmaradt” összeget később napelemrendszer kiépítésére fordítja, és a régi terven még kazánházként szerepelt helyiségéből remek hobbyszobát alakított ki.

Sokan kérnek tőlünk referenciát, vásárlói neveket, ahol érdeklődhetnének felhasználói véleményről. Egyrészt üzletpolitikánk nem engedi, hogy bárki nevét kiadjuk: gondoljunk bele, mi mit szólnánk, ha minden nap keresne valaki: Önnek mi a véleménye elektromos fűtésrendszeréről, mennyit fogyaszt , stb.

Másrészt ez manapság már ahhoz hasonlatos, mintha valaki egy szerelvényboltban egy gázkazánról érdeklődve kérne referenciát.


Melyik a jobb? Fűtőpanel rendszer vagy vizes központi fűtés villanykazánnal?


A számok

Itthon a korszerű elektromos fűtések már több, mint 20 éve megtalálhatóak. A technológia kiforrott, az általunk forgalmazott gyártók is 40-50 éve fejlesztik termékeiket.

Évről évre növekszik az eladott elektromos készülékek száma. Csak elektromos konvektor, fűtőpanel és radiátor legalább 20.000 db fogy évente, azaz ennyi helyiség fűtését alakítják át elektromossá. Ami érthető is.  Pl. kisebb lakások (25-50m2) fűtésének felújítása a milliós tételű kondenzációs kazán + kémény + központi fűtés rendszer elkészítése helyett akár 2-300.000.- Ft beruházással elkészíthető az egy fázisú 32A áramkapacitás mellett. És ez a rendszer már akár WIFI-s elérésű, szobánkénti vezérelhetőségű is lehet. Természetesen karbantartás mentesen, 5 év garanciával, hosszú élettartammal.

Ha egyébként rossz lenne valamiért, nem zengene az internet és a média a szitkozódó véleményektől? (Most a néhány ügyeletes internetes trollt és az ellenérdekelt felek véleményét kihagyhatjuk.)

Egyébként nyilván vannak rossz tapasztalatok is. Ezek szinte kizárólag az elektromos fűtés forgalmazók hibájából adódik. Azaz olyan helyre adnak el villanyfűtést, ahová korrekt eladó nem ajánl vagy sokszor hiba a rossz méretezés is!

Cégünknél rengeteg minden évben visszatérő vásárló van, akik véleménye szinte mindig pozitív, szeretik az elektromos fűtések adta előnyöket, egyszerűségét, jól szabályozhatóságát, stb. Mi is megnyugodva, még nagyobb erőbedobással folytatjuk munkánkat üzletpolitikánk szerint.

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!