ERP READY jelentése elektromos fűtéseknél

ERP READY jelentése,  energetikai uniós előírások az elektromos fűtések területén

ERP READY jelentése, szabályzás, rendeletek – A fordítás pontosítás alatt…

MI IS AZ ENERGIÁVAL KAPCSOLATOS TERMÉKEKRŐL SZÓLÓ IRÁNYELV (ERP)?

ERP előírásokA környezetbarát tervezésről szóló irányelvet, amelyet az energiával kapcsolatos termékekről szóló irányelvnek is neveznek, az Európai Unió az éghajlatvédelmi program részeként és a széndioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló elkötelezettségének keretében jött létre.

A környezetbarát tervezés meghatározza a minimális hatékonysági követelményeket az energiával kapcsolatos termékek esetében, mint például a vízmelegítők, a hőszivattyúk, a kazánok, a napenergiával működő vízmelegítők, az elektromos panelmelegítők és a fürdőszobai melegítők.

MI A LEGFONTOSABB KIHÍVÁS AZ ERP-RENDELETBEN?

Mi is az ERP READY jelentése?

Az új ERP-rendelet révén az EU az úgynevezett 20-20-20-as célkitűzés elérését tervezi, amelynek 2020-ra az alábbi célkitűzései vannak:

 • Csökkentse a CO 2 -kibocsátást 20%
 • Csökkentse az elsődleges energia felhasználását 20%
 • A megújuló energia arányának 20%

Ezek a fellépések erős pozitív hatással lesznek a környezetvédelem és az energiamegtakarítás ösztönzésére.

AZ ERP-IRÁNYELV KÉT KÖVETELMÉNYBŐL ÁLL:

1. A környezetbarát tervezésre vonatkozó irányelv minimálisan elfogadható energiahatékonysági szinteket, valamint az energiával kapcsolatos termékek környezetvédelmi követelményeit határozza meg.

A környezetbarát tervezés a következőkre vonatkozik:

 • Újrahasznosítható vízmelegítők (napenergia, hőszivattyúk)
 • Elektromos vízmelegítők
 • Hőszivattyúk névleges hőteljesítmény mellett <400kW
 • Kazánok
 • Elektromos fűtőberendezések (2018)
 • Fürdőszoba fűtőberendezések (2018)

2. Az energiafogyasztás címkézéséről szóló irányelv minden energiával kapcsolatos termék kötelező osztályozását írja elő az energiafogyasztás, a zajszint és egyéb termékspecifikus információk tekintetében.

Minden vízmelegítőt, hőszivattyút és kazánt A (legmagasabb hatásfok) és G (legalacsonyabb hatásfok) közé kell besorolni. Vannak azonban további kategóriák (A +, A ++ és A +++), amelyeket nagy teljesítményű termékekhez, például hőszivattyúkhoz használnak. Nincsenek címkék az elektromos fűtőberendezésekre, de legalább ErP-értéket kell elérniük ahhoz, hogy ErP-kompatibilisek legyenek.


Atlantic fűtőtestek fogyasztása


MI AZ ÚJ ERP SZABÁLYZAT AZ ELEKTROMOS FŰTÉSI TERMÉKEK SZÁMÁRA, mi az ERP READY?

2018. január 1-jétől kezdődően az új ErP-rendelet célja a CE-jelöléssel ellátott termékek energiamegtakarításának optimalizálása. Ez a rendelet minden elektromos fűtőberendezésre vonatkozik: konvektorok, kiterjedt hőfűtőelemek, radiátorok és fürdőszoba radiátorok.

Az ErP szabályozás az energiahatékonyság (Ns) kiszámításán alapul. A készülékeknek el kell érniük a legkisebb szükséges eredményt a telepítésük (rögzített vagy mobil) függvényében. Az energiahatékonysági számítás két kritériumon alapul:

 • Szabályozási teljesítmény, mint például az alapvető mechanikus termosztát, elektronikus termosztát vagy digitális heti programozó.
 • Fejlett funkciók, pl. Jelenlét / távollátás érzékelő, távvezérlés vagy nyitott ablakérzékelő.

Ahhoz, hogy ErP-kompatibilis legyen, az elektromos fűtőberendezéseknek mobiltelefonokhoz 36% -os ErP-értéket (Ns) és 38% -ot kell elérniük a fix eszközökhöz. Az Atlanti-óceán elektromos panelmelegítői ErP-készen állnak, biztosítva a legjobb minőséget, biztonságot és megtakarítást.

HOGYAN REAGÁL AZ IPAR ÉS A PIAC?

Az energiával kapcsolatos termékek energiafogyasztásának korlátozásával az ErP-irányelv ösztönzi a gyártókat arra, hogy hatékonyabb és eredményesebb termékeket hozzanak létre, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak az alacsonyabb költségek mellett.

Ezenkívül az irányelv kizárja a piactól azokat az alacsony teljesítményű energiafelhasználó termékeket, amelyek nem felelnek meg a környezetbarát tervezésre vonatkozó irányelv követelményeinek.

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR AZ ERP energetikai SZABÁLYOZÁS?

Az ErP-kompatibilis termékek gyártása és a minőségi és hatékonyságnövelés folyamatos fejlesztése érdekében az Atlantic lehetővé teszi a végfelhasználók és a partnerek számára az új európai irányelv előnyeit.

Előnyök a végfelhasználók számára:

 • Megnövelt hosszú távú energiahatékonyság, amely energiát és pénzt takarít meg
 • Hozzájárulás a környezetvédelemhez az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése miatt
 • Könnyebb termékválaszték az energiainformáció átláthatóságának köszönhetően
 • A nem hatékony és szennyező termékek eltávolítása a piacról

Atlantic elektromos fűtőpanel árak, webáruház

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!