SOLIUS fűtőpanelek – 15%

Atlantic SOLIUS fűtőpanelek

atlantic solius fűtőpanel infrafűtésselAz Atlantic Solius fűtőpanelek nagy sikert aratott verziója a Solius Ecodomo sajnos 2019 végén kifutott, bár a fűtőpanelek e jelenlét érzékelővel ellátott verzióját sokan használták Magyarországon nagy örömmel.

Helyette ugyan bevezetésre került a Solius LCD programozható termosztáttal és a Solius Wifi távoli elérési lehetőséggel is ellátott verziója, de ezekkel bizony az alacsonyabb árfekvésű (igazi) fűtőpanelek megszűntek. Itt a 2000W verzió ára már bőven 100.000.-ft felett van.

Hiánypótló lesz tehát itthon a Solius alapverzió, melyből az első szállítmány nyár elejére megérkezik az országba.

Mit tudnak és mit nem  az Atlantic  Solius fűtőpanelek a többi Solius panelhez képest?

A készülék külsőleg – látszólag – megegyezik a Solius Ecodomo fűtőpanellel, de az előlapról hiányzik a jelenlét érzékelő.

Maga a készülékház és a fűtőegység, az extrudált, feketére fújt alumínium infra fűtőlemez teljesen ugyanaz.

Ez azért is jó, mert az előre irányuló légkivezetés ablak alatti elhelyezésnél segíti a gazdaságos működést!

Más a termosztát is, így nincs sem ablaknyitás érzékelés, sem mozgásérzékelés. Egy  egyszerűen kezelhető, de pontos, elektronikus termosztátot kapunk, manuális állítási lehetőséggel. A termosztát tárcsáján nincs ugyan hőfokbeosztás, de a következőképpen könnyedén beállíthatjuk a család számára szükséges komfort hőfokot:

Hogyan állítsuk be a Solius tárcsáján a kívánt hőmérsékletet?

Helyezzük el a készüléket a végleges helyére. Kapcsoljuk be és tekerjük a maximumra a tárcsát. (6-os fokozat)! Tegyük a szobahőmérőnket arra a helyre, ahol a nekünk megfelelő hőmérsékletet szeretnénk elérni! Zárjuk a helyiség ajtaját és amint a Solius befűtötte a megfelelő hőfokra a szobát, tekerjük visszafelé a fűtőpanel tárcsáját, amíg éppen kikapcsol a Solius fűtőtest. Hagyjuk itt a tárcsát, (esetleg jelöljük meg ebben az állásban), innentől kezdve ez a fokozat lesz a komfort hőmérséklet, ezt fogja tartani a fűtőpanel.

A termosztát csúszókapcsolós részén van a ki-bekapcsoló, illetve a fagymentesítő állás is, ami kb. 7-8 fokon tartja a szobahőmérsékletet. Az ECO módba kapcsolva kb. 3 C fokkal csökkenti a beállított hőmérsékletet.

A Solius fűtőpanelek egyébként IP24-es fröccsenő víz elleni védelemmel rendelkeznek, ahogy ezt az összes Atlantic elektromos fűtőtestnél megszoktuk már.


Miért is csábulnak el sokan, akik infrapaneles rendszert keresnek a szobájukba és a végén egy Solius fűtőpanellel távoznak boltunkból?

(Igen, természetesen igaz, hogy a Solius csak kb. 50% infrafűtéssel dolgozik az infrapanelek közel 100% kibocsátásához képest. De ugyanúgy vezérelve nem lesz lényeges fogyasztás különbség!)

Nézzünk a további szempontokat például egy átlagos hőszigetelésű, 20 m2-es helyiségbe, ahol 2000W a fűtési teljesítmény igénye!

 1. szerelési igény: a Solius Ecodomo 2000W fűtőpanel 10 perc alatt rögzíthető a falon, míg infrapaneleknél a korrekt megoldás 4 db 500W infrapanel felfúrása a mennyezetre, azok összekábelezése és termosztáttal való ellátása, mely mindenképp szakember igényes és nem olcsó, min. 25-30e ft-os művelet
 2. hőérzet: sokan nem szeretik, ha az infrasugárzás közvetlenül a fejükön érezhető – amikor működik az infrapanel -, míg a Solius természetesen, oldalról sugározza a meleget, ahogy már az ősember is hozzászokott a tűz melegéhez
 3. ár: itt nincs is kérdés, a Solius 2000W bőven 100e Ft alatti.-Ft, egy 4 x 500W infrapaneles rendszer beszerelve és termosztátozva minimum 250.000.-Ft

Atlantic Solius fűtőpanelek

Solius fűtőpanel – Infrafűtés és konvekciós fűtés egyben: nemcsak a normál, hanem a nagyobb belmagasságú lakások ideális fűtése is!

 Akár 15% energia megtakarítás elérhető egy alap  mechanikus termosztátos konvektorhoz képest, mely megtakarítás itt elsősorban a kellemes hőérzetnek köszönhető!solius fűtőpanel infrafűtő szerkezet

A fűtőpanel belsejében egy speciális extrudált alumínium hősugárzó panel található. Működés közben a Solius  francia fűtőpanel nem csak szobában keringő levegőt melegíti fel (konvekció), hanem széles spektrumú (többek között infra) sugárzást bocsát ki, azaz hasonlóan melegít, mint például egy cserépkályha. Ez rendkívül komfortos és kellemes hőérzetet biztosít.

Az infrafűtés már egészen korán kellemes hőérzetet ad a fűtés megkezdésekor is, aztán ahogy a sugárzó hőenergia elnyelődik és újra kisugárzódik a tárgyakban, épületszerkezetekben, egyenletes meleg és hőmérséklet jön létre az adott helyiségben. Mivel a hőérzetünk jobb lesz, mint egy egyszerű konvekciós fűtésnél, kisebb hőmérsékleten használhatjuk a fűtőpanelt, amiből megtakarítás jön létre!

Természetes meleget sugároz, a panel belsejében a sötétsugárzó kb. 200 C fokos hőmérsékleten üzemelve tartja a helyiség alsó szintjén a hőenergia jó részét! (Mielőtt az hőáramlásként felfelé menne)

Az Atlantic Solius fűtőpanel minden funkcióban megállja a helyét, de különösen alkalmas és gazdaságos:

 • nagyobb belmagasságú lakások fűtésére, mert nemcsak felszálló levegőt, hanem a készülék előtti teret is melegíti
 • időszakosan használt helyiségek, pl. nyaralók fűtésénél – ha nincs WIFI-s távirányítási lehetőség, mert a Solius fűtőpanel már a bekapcsolás után hamarosan kellemes hőérzetet ad a környezetében, jóval hamarabb, mint ahogy a levegő felmelegedne a kívánt hőfokra. Azaz egy elektromos konvektor – hőszigeteltségtől függ – csak sok óra fűtés után éri el a célját, konvekciós fűtésnél mindenképp szükséges egy távoli elérés, ha meleget akarunk, amire a nyaralónkba érkezünk

atlantic solius fűtőpanel termosztátAtlantic Solius elektromos fűtőpanelek műszaki tulajdonságai

 • Hősugárzó panel feketére eloxált, extrudált alumínium fűtőegységgel
 • Infra sugárzást kibocsátó fűtőpanel
 • Sugárzó és konvekciós fűtés egyben
 • Biztonságos, csendes, hosszú élettartamú
 • Rugalmasan felfüggesztett fűtőelem, így nincs hőmozgásból eredő pattogó hang
 • Beépített hővédő kapcsoló a túlmelegedés ellen
 • Könnyen falra szerelhető
 • Teljesítmény: 1000 – 1500 – 2000W
 • Precíz digitális termosztát
 • Perforált szellőzőrács, fehér porszórt felületkezelés
 • Esztétikus, nagy felületű szellőzőrács a fűtőpanel előlapján
 • Energia megtakarítás: 15 % is lehet mechanikus termosztátos konvektorhoz képest
 • Több féle vezérlés: Komfort, ECO, Fagyvédelem, Ki)
 • Gyermekzár, melyet apartman vagy panzió tulajdonosok is nagyra értékelnek
 • IP24 érintésvédelem, fröccsenő víz ellen védett, fürdőszobába is használható
 • Elhelyezés: ideális magasság 15-30 cm a padlótól vízszintesen

Atlantic elektromos fűtőpanel árak, webáruház

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!