Atlantic F19D mobil elektromos konvektor

Atlantic F19D konvektor mechanikus termosztáttal, HD 2in1 fűtőpanel

 

Atlantic f19D konvektor fix lábakkalAtlantic F19D elektromos konvektor fix lábakkal, mechanikus termosztát, HD 2in1 fűtőpanel.

Az Atlantic F19D elektromos konvektor az F119D HD fűtőpanel normál, mechanikus termosztátos verziója. Ugyanabban a testben, ugyanazzal a fűtőbetéttel működik mindkettő, csak gyengébb, enyhe kattanó hangot kiadó termosztáttal. Természetesen többet is fogyaszt, mint a drágább mobil verzió a nagyobb hiszterézisű termosztát miatt.


A HD paneles szériák közti különbségek – Egy testben 3 féle vezérlés

F19D konvektor – HD fűtőtest mechanikus termosztáttal (mobil)

F119D elektromos konvektor – HD fűtőtest tekerős, elektronikus termosztáttal (mobil)

F129D konvektor – HD fűtőtest elektronikus, programozható, LCD kijelzős termosztát (falikonzolos kivitel)


Atlantic F19D konvektor alkalmazási területei

ERP előírások alapján az F19D falra szerelt változata nem kapta meg az ERP READY minősítést! Ezért csak hordozható kivitelben gyártja az Atlantic.

Azaz főfűtésre nem javasoljuk. Természetesen opciósan vásárolható hozzá falikonzol is, ha épp úgy is szeretnénk használni. De viszonylag magas fogyasztása és kattogó hangja miatt csak alárendelt helyiségekbe javasoljuk, pl. műhely, garázs, nyaraló, stb.


atlantic f19d konvektor mechanikus termosztátGarancia: 5 év (regisztrációval)

Rendelhető teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W

Bruttó lista árak: 28.900.- 40.900.-HUF

Védettség: IP24

Fűtőegység: konvekciós, kerámiamagos, alumínium ötvözet (lamellás)

Fűtési mód: konvekciós fűtés

Termosztát: mechanikus termosztát (gőznyomás elven működik)

Borulásvédelem!

Elhelyezés, üzembe helyezés: mobil kivitel, fix lábbal és dugvillával szerelt hálózati kábellel szállítjuk (külön kapható fali konzol is). A lábak a csomag PS hab 2 végében találhatóak.

Az Atlantic F19D elektromos konvektor ugyan mozgatható, de a fal mellett elhelyezve érzi jól magát. Így tudja beindítani a konvekciós áramlást, a meleg levegő “hengert”. A szoba közepére húzva a termosztát nem fog megfelelően működni, a készülék hamarabb leállhat, mint szeretnénk.

Az elektromos konvektorok magasabb hatékonyságot adnak, ha nem a külső fal előtt (ablak alatt) helyezzük el őket. Az ablak alól felfelé áramló levegő a rossz hőszigetelés miatt azonnal visszahűl, mielőtt bekeringene a szoba belseje felé.

Alkalmazási terület: időszakos fűtésre, lakásba nem javasoljuk a nagyobb energiafogyasztás és a termosztát – esetleg zavaró -, kattogó hangja miatt

Beüzemelés: Első használatnál a bekapcsolás után kis füst és égési szag tapasztalható, ilyenkor ég le a fűtőbetéten lévő védőolaj.

Hogyan állítsuk be a kívánt hőfokot, amikor nincs is rajta hőfokbeosztás?

Tegyük a fűtőtestet a végleges helyére, az adott helyiségben a fal mellé. Dugjuk be és indítsuk el a fűtést teljesen feltekerve a termosztát tárcsáját. Eközben mérjük a szoba nekünk megfelelő helyén  a hőmérsékletet. Amint a szobahőmérséklet eléri a kívánt hőfokot, pl. a 22 C fokot, az elektromos konvektor termosztát állítótárcsáját óvatosan kezdjük visszafelé tekerni, amíg a készülék ki nem kapcsol.

Ez a termosztát állás lesz a nekünk megfelelő! (akár meg is jelölhetjük egy filctollal)

El kell mondani azt is, hogy ez a termosztát állás különböző helyiségekben különböző “eredményt” ad, mert nem mindegy hogy az egyébként helyesen méretezett panel mekkora helyiségbe kerül, illetve a szobán belül hol történik a végleges elhelyezés. (ablak alatt vagy belső fal előtt)


Miben különböznek az Atlantic fűtőtestek? Atlantic fűtőtestek hasonlítása


HD 2in1 tulajdonságai – Megmértük!

Atlantic HD panel működéseAz F19D, F119D, és F129D konvektorok ugyanabban a HD paneles elülső felületű testben működnek. A HD panel homogén hőeloszlást biztosít, a régebbi (F117D) sorozatokhoz képest pedig a megnövelt méretű fűtőrács a jellemző.

A mérések szerint a panel alja 35-40 C fok, a HD panel közepe 50-50 C fok, a panel tetején kiáramló levegő pedig kb 70 C fokos, mint a régi öntött vas radiátorok hőmérséklete.

Működés közben megmértük, hogy a HD panel különböző részein milyen a pontos hőmérséklet.

Atlantic F19D elektromos konvektor főbb tulajdonságai

Atlantic F19D fűtőbetét
Atlantic f19d konvektor belső szerkezetAz Atlantic F19 Design elektromos radiátor belsejében egy megnövelt hőleadású, alumíniumötvözet bordázattal ellátott elektromos fűtőbetét dolgozik, amely biztonságos, csendes és hosszú élettartamú.

Atlantic F19 Design konvektor IP24 védeleme
A fűtőtest kettős szigetelésű (ClassII) és IP24 es védelemmel rendelkezik. Ezt azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt amely áram alatt van, és a készülék ellenáll a fröccsenő víznek. Ezért a használata a fürdőszobákban is problémamentes.

Az Atlantic F19D védelmi rendszerei
Az F19D borulásgátló érzékelővel van szerelve amely megakadályozza hogy a készülék tovább működjön, amikor az valamilyen véletlen folytán felborul. (Csak függőlegesen lehet üzemeltetni, a fűtőtest fektetve éppen ezért nem fűt.)

Ha a készüléket letakarják és az túlmelegszik, egy bizonyos hőmérsékletnél a túlfűtés védelem automatikusan lekapcsolja a készüléket.

Atlantic F19D mechanikus termosztátja
Az Atlantic F19D konvektor a régebbi típus, az F17D termosztátját örökölte. Ez egy jól bevált  termosztát, ami pontosan mér, stabilan tartja a beállított hőmérsékletet. A termosztáton nincs külön hőfokbeosztás, csak skála!

 

atlantic elektromos fűtőpanel árak

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!