Atlantic F125D fűtőpanel – 25% megtakarítás

Atlantic F125D fűtőpanel, fali elhelyezés, digitálisan programozható termosztát – ERP READY

Atlantic F125D fűtőpanel faliMiben hasonlít a drágább  F129D változathoz az F125D fűtőpanel?

HD 2in1 test gyors és egyenletes fűtéssel, konvekciós fűtőbetét, IP24 fröccsenő víz elleni védelem. Csak a termosztátja és programozhatósága más, egyszerűsített gyári programokkal

Miben jobb az F119D fűtőpanelnél?

Termosztátja nem a sima manuális állíthatóságú elektronikus termosztát, hanem digitális kijelzős,  napi és heti programozásra képes termosztát, 0-8 órás időzítővel (Timer funkció) és szellőztetés (ablaknyitás) érzékelővel

Hová ajánlom?

ERP READY minősítése szerint is fali készülékként bárhol használható főfűtésre. Azoknak javasolható, akik nem szeretik a bonyolult programozást, de mégis csökkenteni szeretnék a fogyasztást!

Opciósan megvásárolható fix lábbal pedig mobil készülékké is tehető!

IP24 fröccsenő víz elleni védettsége miatt gyors felfűtést biztosító kompakt fürdőszobai fűtőpanel is lehet (megfelelő méretezéssel)

Energia megtakarítás egy alap mechanikus termosztátos konvektorhoz képest: max. 25%


F125D fűtőpanel használati utasítása (36.oldaltól):  F125D Használati pdf.

F125D fűtőpanel adatlapja:  F125D adatlap pdf.


Mit tud az Atlantic F125D fűtőpanel termosztátja részletesen?

Atlantic F125D fűtőpanelÜzemmódok:

Comfort – A kívánt komforthőmérséklet kiválasztására szolgál. 7 °С fokos a  fagymentesítő hőmérséklet és 12-28 °С fokig állítható
ECO – Energiatakarékos üzemmód. A hőmérséklet alapértelmezés szerint 3°C fokkal alacsonyabb a «Comfort» hőmérsékletnél, de ez állítható!

PROG – A „Comfort” és az „ECO” üzemmódok közötti automatikus váltáshoz. A hét minden napjára (d1 – d7) már egy gyárilag beállított programot találhatunk, de ez változtatható! A P1 – P6 gyári programokat – melyek minden órára be vannak állítva a Comfort és Eco hőmérsékletre -,  tetszőlegesen változtathatjuk a napoknak megfelelően, sőt a P6 programot módosíthatjuk is életritmusunknak megfelelően!

IDŐZÍTŐ – A készülék időzített kikapcsolására szolgál, 1-8 óráig állítható

Kalibrálási lehetőség: A készülék kalibrálásával lehet a kijelzett hőmérsékletet a helyiség tényleges hőmérsékletéhez igazítani. Az értéket –3°С és +3°С között változtathatjuk!

Ablaknyitás érzékelés – szellőztetés érzékelés


Az Atlantic HD 2in1 paneles fűtőtestjei közti különbségek – mindegyik fűtőtest ugyanabban a készülékházban, ugyanazzal a kerámiamagos, alumínium lamellás fűtőbetéttel üzemel és fűt konvekciósan

Atlantic F125D fűtőpanel belső szerkezet

HD paneles Atlantic fűtőtestek

F19D konvektor – HD fűtőtest mechanikus termosztáttal (mobil)

F119D elektromos konvektor – HD fűtőtest tekerős, elektronikus termosztáttal (mobil)

F125D elektromos fűtőpanel jellegű konvektor – falikonzolos kivitel (H alakú szerelőkeret), digitális kijelzős, programozható termosztát időzítővel, ablaknyitás érzékelés, kalibrálási lehetőség

F129D konvektor (fűtőpanel jellegű) – HD fűtőtest elektronikus, programozható, LCD kijelzős termosztát – EASYPROG, (falikonzolos kivitel), kalibrálási lehetőség


Korszerű fűtőbetét és kiváló ár/érték arány jellemzi az új 2019-as ERP Ready Atlantic F125D elektromos fűtőpanelt.

Az elektromos fűtés üzemeltetése csak akkor lehet gazdaságos, ha a megfelelő hőszigetelés mellett az elektromos fűtőtest is korszerű tulajdonságokkal rendelkezik.


Alkalmazás

Az Atlantic ERP READY fali fűtőtestjeinek legolcsóbb tagja. Tudása árára rácáfol, hiszen gyakorlatilag mindent tud, amit egy mai korszerű elektromos fűtőtestnek tudni kell. Heti programozásra képes, kalibrálható elektronikus termosztát segíti, hogy minél kevesebb energiát fordítsunk a fűtésre. Így nyugodtan ajánljuk lakások főfűtésére is!

Akár 25% megtakarítás is elérhető egy alap kivitelű, mechanikus termosztátos konvektorhoz képest!


Atlantic F125D fűtőpanel tulajdonságai gyorsan:

Garancia: 5 év

Rendelhető teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W

Árak: bruttó listás áraink 40.900.- 57.900.- Ft

Védettség: IP24

Termosztát: Programozható, elektronikus! Digitális kijelző, napi és heti programozás, kalibrálási lehetőség, szellőztetés érzékelés

Fűtőegység: konvekciós, kerámiamagos, alumínium ötvözet (lamellás)

Fűtési mód: konvekciós fűtés + a HD panel miatti infrasugárzás

Elhelyezés, üzembe helyezés: fali kivitel, dugvillával szerelt hálózati kábellel szállítjuk

Szín: fehér

Külön rendelhető lábbal mobillá tehető!


Fontos tudnivalók a használatról

Az Atlantic F129D fűtőpanel a padlószinttől 10-15 cm magasan elhelyezve érzi jól magát, természetesen vízszintesen rögzítve a tartozék H alakú szerelőkerettel.

Így tudja beindítani a konvekciós áramlást, a meleg levegő “hengert”. Mobil állapotban pl. a szoba közepére húzva,  a termosztát nem fog megfelelően működni, a készülék hamarabb leállhat, mint szeretnénk.

Az elektromos konvektorok magasabb hatékonyságot adnak, ha nem a külső fal előtt (ablak alatt) helyezzük el őket. Az ablak alól felfelé áramló levegő a rossz hőszigetelés miatt azonnal visszahűl, mielőtt bekeringene a szoba belseje felé.

Beüzemelés: Első használatnál a bekapcsolás után kis füst és égési szag tapasztalható, ilyenkor ég le a fűtőbetéten lévő védőolaj.

 

Hogyan állítsuk be a kívánt hőfokot az Atlantic F125D fűtőpanel termosztátján?

Szereljük az F125D HD fűtőpanelt a végleges helyére!  Dugjuk be és indítsuk el a fűtést a maximumra véve a termosztátot. Eközben mérjük a szoba nekünk megfelelő helyén  a hőmérsékletet. Amint a szobahőmérséklet eléri a kívánt hőfokot, pl. a 22 C fokot, az elektromos konvektor termosztát LCD kijelzőjén óvatosan kezdjük visszafelé állítani a hőmérsékletet, amíg a készülék ki nem kapcsol.

Ez a termosztát állás lesz a nekünk megfelelő, függetlenül attól, hogy mi van épp a kijelzőn! Amennyiben ez a hőmérséklet eltér: pl. a szobában 22 fok van, de a kijelzőn 20, akkor kalibráljuk a használati útmutató szerint a termosztátot!

El kell mondani azt is, hogy ez a termosztát állás különböző helyiségekben különböző “eredményt” ad, mert nem mindegy hogy az egyébként helyesen méretezett panel mekkora helyiségbe kerül, illetve a szobán belül hol történik a végleges elhelyezés. (ablak alatt vagy belső fal előtt)


Itt találja fűtési teljesítmény méretező kalkulátorunkat: KALKULÁTOR


Atlantic HD panel működése

HD 2in1 tulajdonságai – Megmértük!

Az F19D, F119D, F125D és F129D konvektorok ugyanabban a HD paneles elülső felületű testben működnek. A HD panel homogén hőeloszlást biztosít, a régebbi (F117D) sorozatokhoz képest pedig a megnövelt méretű fűtőrács a jellemző.

A mérések szerint a panel alja 35-40 C fok, a HD panel közepe 50-50 C fok, a panel tetején kiáramló levegő pedig kb 70 C fokos, mint a régi öntött vas radiátorok hőmérséklete.

Működés közben megmértük, hogy a HD panel különböző részein milyen a pontos hőmérséklet.

Atlantic F125D fűtőpanel védelmi rendszere

A fűtőtest kettős szigetelésű (ClassII) és IP24 es védelemmel rendelkezik. Ezt azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt amely áram alatt van, és a készülék ellenáll a fröccsenő víznek. Ezért a felszerelése a fürdőszobákban is ajánlott.

Az Atlantic F125 konvektor borulásgátló érzékelővel is fel van szerelve,  amely megakadályozza hogy a készülék tovább működjön, amikor az valamilyen véletlen folytán felborul, ha mobil készülékként üzemelne. (Csak függőlegesen lehet üzemeltetni, a fűtőtest fektetve éppen ezért nem fűt.)

A beépített védelmi rendszerek nem csak a borulás ellen védenek. Ha a készüléket letakarják és az túlmelegszik, egy bizonyos hőmérsékletnél a hőmegfutás érzékelő automatikusan lekapcsolja a készüléket.

 

atlantic elektromos fűtőpanel árak


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!