Atlantic F129D FŰTŐPANEL – 25% megtakarítás

Atlantic F129D fűtőpanel LCD kijelzős programtermosztáttal

Az Atlantic F129D fűtőpanel az F19D, F119D szériák legfejlettebb verziójának is tekinthető! Itt már nem tekerős, hanem programozható termosztátos a vezérlés. Ugyanabban a testben, ugyanazzal a kerámiamagos, lamellás (diffúzoros) alumínium ötvözet fűtőbetéttel működik mind, mely a nagy felületén közvetlenül melegíti a levegőt, ezzel azt áramlásba hozva. (konvekciós fűtés).


F129D elektromos fűtőpanel

HD paneles Atlantic fűtőtestek

F19D konvektor – HD fűtőtest mechanikus termosztáttal (mobil)

F119D elektromos konvektor – HD fűtőtest tekerős, elektronikus termosztáttal (mobil)

F125D elektromos fűtőpanel – HD fűtőtest, digitális kijelzős programozható termosztát, ablaknyitás érzékelő

F129D konvektor (fűtőpanel jellegű) – HD fűtőtest elektronikus, programozható, LCD kijelzős termosztát (falikonzolos kivitel)


Korszerű fűtőbetét és kiváló ár/érték arány jellemzi az új 2018-as ERP Ready Atlantic F129D elektromos fűtőpanelt.

Az Atlantic F129D fűtőpanelben pontos, programozható elektronikus termosztát, homogén hőeloszlást biztosító HD készülékház, megnövelt méretű fűtőrács található.

Az elektromos fűtés üzemeltetése csak akkor lehet gazdaságos, ha a megfelelő hőszigetelés mellett az elektromos fűtőtest is korszerű tulajdonságokkal rendelkezik.


Alkalmazás

Az Atlantic ERP READY fali fűtőtestjeinek legolcsóbb tagja. Tudása árára rácáfol, hiszen gyakorlatilag mindent tud, amit egy mai korszerű elektromos fűtőtestnek tudni kell. Heti programozásra képes, kalibrálható elektronikus termosztát segíti, hogy minél kevesebb energiát fordítsunk a fűtésre. Így nyugodtan ajánljuk lakások főfűtésére is!

Akár 25% megtakarítás is elérhető egy alap kivitelű, mechanikus termosztátos konvektorhoz képest!


F129D elektromos fűtőpanelGarancia: 5 év

Rendelhető teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W

Árak: bruttó listaárak 42.900.- 60.900.-Ft

Védettség: IP24

Termosztát: Programozható, elektronikus! LCD kijelző, 24/7 programozás, kalibrálási lehetőség

Fűtőegység: konvekciós, kerámiamagos, alumínium ötvözet (lamellás)

Fűtési mód: konvekciós fűtés

Elhelyezés, üzembe helyezés: fali kivitel, dugvillával szerelt hálózati kábellel szállítjuk

Külön rendelhető lábbal mobillá tehető!

Az Atlantic F129D fűtőpanel a padlószinttől 10-15 cm magasan elhelyezve érzi jól magát, természetesen vízszintesen rögzítve a tartozék H alakú szerelőkerettel.

Így tudja beindítani a konvekciós áramlást, a meleg levegő “hengert”. Mobil állapotban pl. a szoba közepére húzva,  a termosztát nem fog megfelelően működni, a készülék hamarabb leállhat, mint szeretnénk.

Az elektromos konvektorok magasabb hatékonyságot adnak, ha nem a külső fal előtt (ablak alatt) helyezzük el őket. Az ablak alól felfelé áramló levegő a rossz hőszigetelés miatt azonnal visszahűl, mielőtt bekeringene a szoba belseje felé.

Beüzemelés: Első használatnál a bekapcsolás után kis füst és égési szag tapasztalható, ilyenkor ég le a fűtőbetéten lévő védőolaj.

 

Hogyan állítsuk be a kívánt hőfokot az Atlantic F129D elektromos konvektor termosztátján?

F129D termosztát

Szereljük az F129D HD fűtőpanelt a végleges helyére!  Dugjuk be és indítsuk el a fűtést teljesen feltekerve a termosztátot. Eközben mérjük a szoba nekünk megfelelő helyén  a hőmérsékletet. Amint a szobahőmérséklet eléri a kívánt hőfokot, pl. a 22 C fokot, az elektromos konvektor termosztát LCD kijelzőjén óvatosan kezdjük visszafelé állítani a hőmérsékletet, amíg a készülék ki nem kapcsol.

Ez a termosztát állás lesz a nekünk megfelelő, függetlenül attól, hogy mi van épp a kijelzőn! Amennyiben ez a hőmérséklet eltér: pl. a szobában 22 fok van, de a kijelzőn 20, akkor kalibráljuk a használati útmutató szerint a termosztátot!

El kell mondani azt is, hogy ez a termosztát állás különböző helyiségekben különböző “eredményt” ad, mert nem mindegy hogy az egyébként helyesen méretezett panel mekkora helyiségbe kerül, illetve a szobán belül hol történik a végleges elhelyezés. (ablak alatt vagy belső fal előtt)


Miben különböznek az Atlantic fűtőtestek? Atlantic fűtőtestek hasonlítása


Atlantic HD panel működése

HD 2in1 tulajdonságai – Megmértük!

Az F19D, F119D, és F129D konvektorok ugyanabban a HD paneles elülső felületű testben működnek. A HD panel homogén hőeloszlást biztosít, a régebbi (F117D) sorozatokhoz képest pedig a megnövelt méretű fűtőrács a jellemző.

A mérések szerint a panel alja 35-40 C fok, a HD panel közepe 50-50 C fok, a panel tetején kiáramló levegő pedig kb 70 C fokos, mint a régi öntött vas radiátorok hőmérséklete.

Működés közben megmértük, hogy a HD panel különböző részein milyen a pontos hőmérséklet.

Atlantic F129 Design IP24 védelem

A fűtőtest kettős szigetelésű (ClassII) és IP24 es védelemmel rendelkezik. Ezt azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt amely áram alatt van, és a készülék ellenáll a fröccsenő víznek. Ezért a felszerelése a fürdőszobákban is ajánlott.

F129D fűtőpanel belső szerkezet

Az Atlantic F129 fűtőpanel jellegű konvektor borulásgátló érzékelővel is fel van szerelve,  amely megakadályozza hogy a készülék tovább működjön, amikor az valamilyen véletlen folytán felborul, ha mobil készülékként üzemelne. (Csak függőlegesen lehet üzemeltetni, a fűtőtest fektetve éppen ezért nem fűt.)

A beépített védelmi rendszerek nem csak a borulás ellen védenek. Ha a készüléket letakarják és az túlmelegszik, egy bizonyos hőmérsékletnél a hőmegfutás érzékelő automatikusan lekapcsolja a készüléket.

Milyen termosztáttal rendelkezik az Atlantic F129D fűtőpanel?

Az Atlantic F129D elektromos konvektor (vagy fűtőpanel jellegű fűtőtest) egy vadonatúj fejlesztésű termosztátot kapott.

Az egyik legnagyobb különbség az F119D és az F129D készülék között a termosztát.

Az F129 programozható, 24/7 digitális termosztáttal rendelkezik, ergonomikus LCD kijelzővel, rendkívül egyszerű működtetéssel.

Akár 25%-os energia megtakarítás is elérhető egy mechanikus termosztátos készülékhez (F19D) viszonyítva.

ErP-ready – 2018 – 2018 január 01-től az Unióban nem gyártható az új energiatakarékossági követelményeknek nem megfelelő elektromos fűtőtest!

KOMFORT

• Könnyű programozás: programozza a készüléket az élet ritmusának megfelelően akár minden napra a nagyobb kényelemért és megtakarításért
• Gyors melegítés a készülék felületén történő hatékony és homogén hőeloszlásnak köszönhetően
• Alumínium fűtőelem diffúzorral amely ezáltal biztonságos, néma és tartós
• IP 24-es védelem kettős elektromos szigetelés a maximális biztonság érdekében
• Automatikus túlmelegedés védelem beépített borulás érzékelővel

Az Atlantic F129 D fehér színben érhető el

A készülék fehér színét jól tartja és évekig dísze lehet lakásának. Ha szeretné színkód alapján beazonosítani a fűtőtest színét, keresse az alábbi kódot: white (RAL 9016).

atlantic elektromos fűtőpanel árak

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!