Atlantic fűtés teljesítmény kalkulátor

Atlantic fűtés teljesítmény kalkulátor, Atlantic fűtőtestek méretezése

Atlantic fűtés teljesítmény kalkulátor, hőigény számítás egyszerűen. Először is ne higgyük el, hogy egy lakás fűtésteljesítmény igénye bármilyen módon is függ egy korszerű elektromos fűtőkészülék fajtájától.

A mai napig is találni olyan reklámot, hogy az illető cég fűtőtestje azért jó, mert az általában javasolt 35 W/m3 helyett elég a 25 W/m3 teljesítmény. Pedig csak arról van szó, hogy a gyártó országban jobbak az épületek általános hőszigetelési tulajdonságai és nem veszik figyelembe az itthoni körülményeket.

Azaz ugyanúgy számítjuk egy Atlantic fűtőpanel teljesítmény igényét, mint egy norvég fűtőpanelét, hiszen mindkét készülék 100% hatásfokú. Tehát az épületfizikai tulajdonságokból adódó hőveszteséget is ugyanakkora teljesítménnyel tudjuk pótolni.  Esetleg megemlíthető az infrafűtéssel kombinált elektromos fűtőtestek által létrehozott jobb hőérzetet és az így alacsonyabb szükséges belső hőmérsékletet. Ilyenkor a külső várható legalacsonyabb mínusz 18-20 fokról kell a szokásosan számolt mondjuk 22 C fok helyett csak 20 fokra fűtenünk. A teljesítményszámításnál ez a pár % elhanyagolható. Ezért is csak olcsó marketingfogás, hogy az infrapanelek használatánál jóval alacsonyabb egy helyiség hőigénye!

A 35 W/légm3 igény egy itthoni átlagos hőszigeteltségű  lakásra vonatkozik. De hogyan veszik figyelembe pl. egy A+ ház 20-25 W/m3 vagy egy vályogház 50 W/m3 igényét?

atlantic fűtés méretezéseA hiányt és szakmaiatlanságot látva fejlesztettük ki a falszerkezetek minőségét legalább energetikai osztályok szerint, ablakok nagyságát és minőségét, a környezettel érintkező falak számát és a használat minőségét (pl. fürdőszoba funkció) is figyelembe vevő

fűtésteljesítmény kalkulátorunk a képre kattintva!

A hőigény számító kalkulátor jól használható és megfelelő eredményt ad a fali fűtőtesteknél, hiszen a kapott Watt értéknél mindig nagyobb teljesítményű készüléket ajánlunk, amivel a nagyobb hidegben történő biztonságos működés és a valószínűleg alacsonyabb fogyasztás is biztosítható!

(A kalkulátor nem helyettesíti a pontos energetikai számításokat!)

Árral, képpel rögtön láthatják az ennek megfelelő teljesítményű konvekciós és infra fűtőtesteket is, és azokat azonnal is megvásárolhatja.

Fürdőszobai méretezésnél a program a nagyobb hőmérséklet igény (25-28 C fok) miatt nagyobb teljesítmény igénnyel is számol és eredményként a fröccsenő víz elleni védelemmel ellátott készülékeket  találjuk a törölközőszárító radiátorokkal együtt.

Több fűtőtest méretezése

Teljes lakás vagy több helyiség számításánál a program természetesen egy kosárba gyűjti a választott termékeket, oda-vissza linkelve a kalkulátor és webshop között, így a végösszeg kedvezmények azonnal láthatóak! Webáruházunkban – mely SSL titkosítással védett– regisztráció nélkül is vásárolhat.

Ingyenes ajánlatadás: Természetesen az egyszerűbb és bonyolultabb méretezésnél is segítünk. Rendelkezésre áll ajánlatkérő űrlapunk, illetve várjuk emailes ajánlatkéréseiket is, ahol a terveket is fel tudják tölteni. ajanlat(kukac)futesprofi.hu


Atlantic fűtőtestek használati utasításai: TERMÉKTÁMOGATÁS

atlantic webshop, árlistaA kalkulátor egy jól használható fűtési teljesítmény (vagy hőigény) számoló segédlet. Nem helyettesíti azonban a pontos energetikai számításokat, ahol egy házban valójában minden helyiségnek más és más a W/m3 igénye, de jó közelítést ad.

Nagy belmagasságú lakásoknál a kapott eredményekből az infrafűtéssel kombinált fűtőpaneleket (Solius) vagy radiátorokat (Nirvana) javasoljuk az energia takarékos működés miatt!

Ez a kalkulátor sem tudja pl. beszámolni a szomszéd lakások hatását, illetve az extrém rossz hőszigetelésű mennyezetet…

Ezért, ha “gyanús” eredményt kap, keressen minket elérhetőségeinken!

Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!